انجمن داروسازان استان بوشهر
وبلاگ رسمی انجمن داروسازان استان بوشهر daroo1390@yahoo.com
دو شنبه 2 شهريور 1394برچسب:, :: 11:22 :: نويسنده : د. ر. رضایی

چهار شنبه 21 مرداد 1394برچسب:, :: 17:39 :: نويسنده : د. ر. رضایی

دو شنبه 4 خرداد 1394برچسب:, :: 14:30 :: نويسنده : د. ر. رضایی

سه شنبه 22 ارديبهشت 1394برچسب:, :: 10:17 :: نويسنده : د. ر. رضایی

 

یک شنبه 20 ارديبهشت 1394برچسب:, :: 11:54 :: نويسنده : د. ر. رضایی

 

 

چهار شنبه 2 ارديبهشت 1394برچسب:, :: 14:10 :: نويسنده : د. ر. رضایی

اخبار داروسازی
بنویسید«حق فنی»؛ بخوانید « تعرفه خدمات دارویی»
همشهری آنلاین- 2/2/94
انتشار گزارشی در همشهری با عنوان «حق فنی داروخانه‌ها، قانونی یا غیرقانونی؟» واکنش تعدادی از داروسازان، انجمن داروسازان ایران و البته مردم را به‌دنبال داشت.
درحالي‌كه عده‌اي از مردم دريافت حق فني در داروخانه‌ها را غيرقانوني مي‌دانند، مدافعان دريافت چنين پولي معتقدند، اين كار غيرقانوني نيست و اتفاقا براي ارتقاي كيفيت خدمات‌رساني در داروخانه‌ها ضروري است.از نظر آنها بحث غيرقانوني بودن حق فني در داروخانه‌ها نيز منتفي است، زيرا سال گذشته و در اصلاحيه‌اي كه به ديوان عدالت اداري ارائه شده ديگر مبلغي به‌عنوان حق فني دريافت نمي‌شود و آنچه هست به «تعرفه خدمات دارويي» مربوط است.

ديدگاه انجمن داروسازان
دبير انجمن داروسازان ايران البته اين مبلغ را هنوز همان «حق فني» مي‌داند و معتقد است اخذ آن از جنبه قانوني، عقلي و اقتصادي قابل توجيه است. دكترسيدمهدي سجادي در جوابيه‌اي كه براي همشهري ارسال كرده، استدلال مي‌كند كه دريافت اين مبلغ در دولت‌ها طي 30سال اخير بدون استثناء نشانه قانوني بودن آن است و مي‌نويسد: «از نظر توجيه عقلي با يك مثال ساده مي‌توان يافت كه دارو با همه كالاهاي ديگر فرق دارد. امروز هر مراجعه‌كننده‌اي مي‌تواند تقريبا هر كالايي را به اختيار خود با يك سبد از سوپر يا هايپرماركت خريداري كند. اما در كجاي دنيا سراغ داريد كه يك بيمار نسخه به دست، بين قفسه‌ها نسخه خودش را بپيچد؟ لذا نسخه‌پيچي و ارائه دستور مصرف به بيمار نيازمند دانش و مهارت است و جداي از قيمت دارو، هزينه آن توسط بيمار پرداخت مي‌شود كه به آن، جزء فني خدمات (Dispensing fee) گفته مي‌شود. بخش ديگر كه مهم‌تر است.»

او تأكيد مي‌كند كه حق مسئوليت دكتر داروساز اين است كه با مهر و امضاكردن نسخه، مسئوليت مدني هرگونه اشتباه احتمالي هنگام نسخه‌پيچي يا ايراد دارو ناشي از سهل‌انگاري در موقع خريد يا نگهداري را بر عهده مي‌گيرد و مي‌نويسد: « از بعد اقتصادي جالب است بدانيم كه يك سوپر يا هايپرماركت، پول كالا را نقدا از خريدار دريافت مي‌كند اما يك داروخانه حدود 70درصد از قيمت يك نسخه بيمه‌اي را بعد از 5يا 6ماه دريافت مي‌كند!»

دكتر سجادي معتقد است پافشاري داروسازان كشورمان براي دريافت اين تعرفه نه بعد اقتصادي آن بلكه حيثيتي است
چرا كه زير سؤال بردن آن، ‌شان يك فرهيخته دانشگاهي در عالي‌ترين رده را كه قانون مسئوليت سلامت بيماران و مراجعين به داروخانه را بر عهده او گذاشته است در حد يك كالافروش معمولي تنزل مي‌دهد.

حق فني يا تعرفه خدمات؟
همه اين توضيحات در حالي است كه مردم مي‌گويند در برخي از داروخانه‌ها اين مشاوره‌ها به مردم داده نمي‌شود و تنها به تحويل دارو به بيمار بسنده مي‌شود و حتي گاه مسئول فني‌اي در داروخانه وجود ندارد كه مشاوره‌اي انجام شود.

دكتراحمد آريايي نژاد عضو كميسيون مجلس شوراي اسلامي در اين‌باره به همشهري مي‌گويد: «در زمينه آن چيزي كه درباره حق فني از آن نام برده شده هم بايد مردم را ببينيم و هم اينكه هنگام تدوين هر بخشنامه و قانوني مردم و مشكلات آنها درنظر گرفته شوند.



شروع18/05/1391